Kralupské hokejové mužstvo prochází výraznými změnami

Mladá Fronta DNES - 23.4.98
Zprávy o problémech kralupského hokejového klubu už od konce sezóny zneklidňují jeho příznivce. V kuloárech se hovoří o nedostatku financí a nedostatečném kádru týmu, který se v uplynulé sezóně pohyboval uprostřed tabulky druhé nejvyšší hokejové soutěže. "Vůbec nechápu, odkud se takové informace berou," divil se manažér kralupského klubu Jindřich Merfait. "Dochází k výrazné obměně kádru, ale úvahy o prodání soutěže důrazně dementuji", prohlásil.
Po posledním prvoligovém utkání zůstalo v Kralupech dvanáct hráčů. Nedávno se tento počet ještě zmenšil o obránce Martina Táborského, který odešel na hostování do extraligového Kladna. Tam se patrně setká se svým bratrem Pavlem, který do týmu Velvany míří z Berouna. "Kádr doplníme o mladé hráče z juniorské reprezentace, kteří jsou třeba na draftu zámořské NHL. Pro sedmnáctileté kluky bude hra v první lize velkou šancí dostat se do extraligy," uvedl Merfait, který si od mladých hráčů slibuje oživení herního projevu kralupského Kaučuku.
V Kralupech se na začátku května při nástupu na letní přípravu objeví obránci Vobořil z HC Praha a Müller z pražské Slavie. Jména dalších mladíků, kteří dostanou příležitost v druhé nejvyšší soutěži, zatím vedení Kaučuku tají. "Ještě jsme neuzavřeli všechna jednání," vysvětlil manažér Merfait, který vyvrací zprávy o finančních problémech klubu. "Máme dostatečnou částku od našeho generálního sponzora, další peníze dostaneme od sponzora prvoligové soutěže," nevidí důvody k odstoupení ze soutěže Jindřich Merfait.

[ HomePage | Sezona 98-99 | Minulé sezóny | Fotogalerie | Guestbook | Z Tisku | Odkazy ]