Povodeň sem, povodeň tam...

01.06.2006

Situace stejná jako včera, o co klesne Berounka (a moc toho není), o to pustí víc Vrané z Vltavy. Takže: 25.Veltruské slalomy jsou zrušeny! Pro ilustraci pár fotek z poledne:
pohled z jezu
spodní část kanálu
pohled ke spodnímu mostu
jediná část, kde to teče
Kanálem navíc jde asi 70 procent průtoku,takže i trénink na tom zbytku je nanic.
Jebat takový počasí Tohle počasí se nám nelíbí.

31.05.2006

Mírný vzestup pokračuje, večer těsně pod 800 m3/s. Nad závody se obrazně i doslova stahují mračna. Zítra (ve čtvrtek) v poledne padne konečné rozhodnutí.

30.05.2006

Mírný pokles, odpoledne stejně mírný návrat nahoru. Berounkou teče pondělní déšť a Vltavská kaskáda zvyšuje odtok, takže ve výsledku v podstatě žádná změna.

29.05.2006

To se vám takhle vracíme z NKZety v Budějkách, kde jako obvykle pršelo, neb si skřítek Pršínos nevzal dovolenou a co nepřejíždíme... Rozvodněné řeky... Déšť z jižních Čech byl u nás doma dřív než my. Takže jsme našli čerstvě srovnaný a travou osetý ostrov zpola zalitý vodou a spodní část kanálu zarovnanou. Za mostním pilířem se krčil jeden z pachatelů terénních úprav. Den nato, v pondělí už si chudák musel nahrabat a čekal, co se s ním stane. My jsme odstrojili lávku, stáhli spodní brány a taky čekáme.

Co se závodu týče, tak by se měl uskutečnit, třeba i na trati posunuté výš, záleží na tom, jak moc bude voda a jak bude vyhrazený jez, od toho se odvíjí výška hladiny nad jezem a tedy i průtok v kanále. Celou situaci sledujeme a nejpozději ve čtvrtek rozhodneme o případném odvolání závodu. Zatím by to hrozit nemělo, ale záleží na tom, jak moc bude ještě pršet.

Jožka