Květen 2002
|
Každý měsíc jedenOhnivé kuře z Orientu 100 g slaniny, 1 kuře nebo 4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 2 červené papriky, 2 zelené papriky, 1 cibule, 3 pálivé papričky, 100 g mrkve, 50 g zelených fazolek, 100 g žampionů, 1 bobkový list, drůbeží vývar, 4 rajčata, 2 stroužky česneku. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Když slanina pustí sádlo, vložíme rozporcované kuře a prudce opečeme ze všech stran. Osolíme a okořeníme mletým pepřem, přidáme nakrájené červené a zelené papriky bez jadérek, drobně nakrájenou cibuli, nasekané pálivé papričky, očištěnou a nakrájenou mrkev, zelené fazolky, nakrájené žampiony a bobkový list. Vše podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. Nakonec přidáme nakrájená a oloupaná rajčata, česnek utřený se solí a krátce dusíme. Podáváme s bílým chlebem nebo s vekou. |