Kralupy

  Home   |   Kalendář akcí   |   Kultura   |   Sport   |   Zpravodaj   |   Kralupské firmy   |   Hokejbal   | Čtvrtek 28. března 2024   
 Zpravodaj





Zpravodaj > Listopad 2002

Každý měsíc jeden


Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
400 g brambor, 200 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 1 lžička krupice, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce másla, 150 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 200 g kyselého zelí, 1 lžička kmínu
Brambory uvařené den předem oloupeme,
nastrouháme, přidáme mouku, sůl, krupici, vejce rozšlehané v mléce a rozpuštěné máslo. Na moukou vysypaném válu vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce. Do každého čtverce zabalíme kousek vařeného masa, utvoříme kulaté knedlíky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené knedlíky vyndáme a uložíme na ohřátou mísu. V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, ochutíme kmínem a dusíme do měkka. Udušeným zelím posypeme uvařené knedlíky uložené na míse.
Přejeme dobrou chuť.