Listopad 2002
|
Každý měsíc jedenBramborové knedlíky plněné uzeným masem 400 g brambor, 200 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 1 lžička krupice, 1 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce másla, 150 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 200 g kyselého zelí, 1 lžička kmínu Brambory uvařené den předem oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, sůl, krupici, vejce rozšlehané v mléce a rozpuštěné máslo. Na moukou vysypaném válu vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce. Do každého čtverce zabalíme kousek vařeného masa, utvoříme kulaté knedlíky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené knedlíky vyndáme a uložíme na ohřátou mísu. V rozehřátém sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, ochutíme kmínem a dusíme do měkka. Udušeným zelím posypeme uvařené knedlíky uložené na míse. Přejeme dobrou chuť. |