english version
Stručný popis areálu

Vlastní slalomový kanál je vybudován v bývalé vorové propusti vltavského jezu Miřejovice (říční kilometr 18,0). S přestavbou se začalo v roce 1983 a během několika let byla dokončena. Od té doby probíhají v podstatě neustále drobné změny a buduje se okolní zázemí. Na obr. 1 je pohled na jez (se zavřeným kanálem) od severu, obr.2 představuje schema kanálu s bližšími pohledy.

Délka propusti činí 600 m, z toho 350 m je využito pro vlastní slalomový kanál. Převýšení je 3,5 m. Hloubka se pohybuje od 0,5m do 1,5m. Průtok kolísá v závislosti na vodním stavu a činnosti vodní elektrárny umístěné na druhém břehu Vltavy mezi 9 - 12 m3/s. Překážky jsou buď dřevěná vrata v ocelových rámech (obalených na nebezpečných místech pryžovým pásem), podobně zabezpečené ocelové či kameninové roury a nebo pneumatiky vylité betonem.

Zázemí a hygienické příslušenství slalomového kanálu je soustředěno do loděnice vybudované v letech 1997-1998.

Pokud není ve vyjímečných případech předem domluveno jinak, je voda je pouštěna v době stanovené doplňkem provozního řádu, zde je výňatek:

...
Možnost používáni slalomové dráhy pro tréning je určena na 17-19 hodinu ve všední dny, o víkendech na 10-12 hodinu a 15-17 hodinu .
...

Za použití našeho kanálu zaplatíte buď 50 Kč/den (kajak, kanoe), popř. 100 Kč (raft).