Zápisky kolbeníků 2003

10.04.2003

Odstraněn starý přetržený řetěz v ovládání segmentu, nahražení novým, seřízení zdvihu segmentu a jeho zprovoznění. Doštípání zbytků rozřezaného kmene.

06.04.2003

Natřeny další části lávky, na špalky rozřezán naplavený kmen, započetí terénních úprav, natírání nových tyček.

02.04.2003

Domleli jsme :-((((

30.03.2003

Vybetonována podlaha v buňce, navěšení zbytku nosných drátů pro brány, započat úklid, loděnice přeměněna ze skladů materiálu a nářadí zpět na prostor pro lodě. Zaznamenali jsme první ztráty, rozpadla se a utrhla jedna překážka tvořená malou gumou, část poslední hráze z velkých gum opustila své místo a skočila ze závěrečného schodu dolů, kde bude minimálně do podzimka. Přivítali jsme první návštěvníky. Pokusili jsme se posadit zachycený kmen tak, aby se dal rozřezat. Více než tunový drobek zvítězil a musíme vymyslet něco jiného.

23.03.2003

Navěšena část bran, dokompletována vrata. Puštěna voda!

16.03.2003

Postaveny zbylé sloupy, nataženo nosné lano, natřena zbylá suchá vrata, ukotveny a přivařeny všechny překážky, doděláno plato pro nasedání, osazení jedné vzpěry vrat, vyoperování jedné poškozené, utržená vrata vytažena z vody (brrrrr...), připraveny trámy pro hrázku pod lávkou, natřena část dílů lávky, připravena podlaha buňky pro zabetonování. Příští víkend, maximálně přespříští bychom měli kanál otevřít.

09.03.2003

Podruhé vykopány díry pro zbylé sloupy. Konečně (!!!) odtažen už asi půl roku prodaný vlečňák za autobus. Opravena další vrata.

16.02.2003

Jsme na to dva až tři, tak jen nastěhujem skříňky. Po půl roce se vrací domů z exilu.

15.02.2003

Sice po slunečném týdnu zase trochu sněží, ale už jsme zvyklí. Opravena a natřena dvoje vrata, u dalších ze zmrzlého písku a naplavenin vypreparována ohnutá vzpěra, vyjmuta, očištěna a připravena k opravě, nahrubo stlučeno horní plato na nasedání, utrhané gumy transportovány na svá stanoviště a připraveny k upevnění.. Brrrrr.... ještě teď je mi zima...

09.02.2003

Dohodnem se na brigádě a po třech týdnech sucha začne sněžit... No nekopli byste do toho? Opravena další vrata, natřena podlaha šatny.

01.02.2003

Kluci jeli na den hory, já jsem línej, tak jsem si dopoledne hrál a opravil jedny vrata. Na zbytek musí klesnout voda.

26.01.2003

"Dobré popoludnie, vážení športoví priznivci, hlásime sa vám tuná z umelej slalomovej dráhy vo Veltrusoch. Prvý poločas zápasu kanoisti versus príroda sa skončil remízou, lebo kanoisti síce dokázali napraviť množstvo škod, no sú bezmocní proti zdržovaciej taktike prírody, ktorá im bez ustania prekrývá predmet opráv vodou. Počas druhej polovice budeme s napetím čakať kto z nich zvíťazí. Či sa podarí kanoistom v priebehu apríla (duben pozn.překl.) zprovozniť ich trať alebo sa prírodě podarí neustávajúcim zaplavovaním staveniska nasrať ich tak, že sa odídů ožrať do krčmy. Zatial sa s vámi rozlúčim a ohlásím sa vtedy, keď budeme vedeť viac. Gabo Zelenay, Veltrusy..."

Tolik komentátor, já jen poznamenám, že nám bylo konečně z jezu dovoleno zažbrdlit kanál. Stalo se tak. Menším zádrhelem byla skutečnost, že parta sjednaná Povodím na podzim na úklid pilíře (alias mučírny) pojala úklid natolik selektivně, že sice bahno nechali uvnitř, ale s kulatinami vyhodila i utahovák na žbrdla. Takže jsme sice žbrdla do vody nasázeli, ale bez utahováku je utáhnete dost špatně, takže skrzevá protékala voda v množství větším než malém a větším, než stačil pobírat kanálek pod segmentem. Na druhý den jsem přijel vybaven igelitem 2x1m na překrytí největších děr. Bohužel to nestačilo, takže jsem ještě vyrazil do křovisek nad jezem, od povodní neuklízených. V podstatě okamžitě jsem našel to, co jsem potřeboval. Igelitovou plachtu 4x6m, kterou tu zanechala povodeň. S její pomocí se podařilo přehradu hermetizovat natolik, že kanál začal vysychat. Ještě, že povodeň byla a přinesla ten igelit, vždyť jinak bychom nemohli začít opravovat po povodni!

Jožka

Zápisky kolbeníků 2002