Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 




Konec dobrý, všechno dobré: Aero Odolená Voda – ŠK Kralupy B 3:5


10.4.2011

Díky této vyhře obsadilo naše družstvo 10. místo v KS střed. kraje, což mu zaručuje místo i v příštím ročníku této soutěže. Je to určitě dobrá zpráva. I když v situaci, kdy A družstvo postoupilo do 2. ligy a C družstvo pravděpodobně sestoupilo a bude hrát regionální soutěž a nastanou v příští sezoně oganizační a personální problémy, musíme vidět ten fakt, že několik hráčů našeho oddílu bude mít další možnost si zahrát šachy s kvalitními soupeři a tím zlepšovat svoji výkonnost.

A teď se sluší poděkovat všem hráčům B družstva, že ač nastupovali, v této sezoně často proti soupeřům s lepším ELO hodnocením, odvaděli dobré výkony. Někdy se nepovedlo vše, stavalo se, že nedotahli své dobře rozehrané partie, ale jak už bylo dříve uvedeno, soupeři byli kvalitní a s lepším ELO.

Jinak bych chtěl dále vyzvednout obětavost Honzy Štursy, který ač stabilní hráč A družstva, sehrál za B družstvo maximální počet utkání. A na 1. šachovnici to neměl nic jednoduchého, neboť musel nastupovat proti silným soupeřům jako byli velmistři J. Přibyl nebo Tričkov.

Teď k průběhu utkání:

Základem byly výhry Pavla Popelky s Netíkem J. a Pavla Rynta s Polcarem L. Od začátku měli oba naší hráči lepší pozice, které dotáhli do vítězného konce. Martin Benda svým pověstným razantním útokem získal věž, ale v dalším průběhu nechal zadarmo soupeři / Čuvala O. / figuru, nepodlehl však depresi a nakonec vyhrál – velmi cenný bod. Předtím již remizuje Petr Lánský s Gyrou J.,Vláďa Konvalinka se Střelbou st a nakonec i Honza Štursa s Velíkem J. Tím máme 4,5 bodů a jistotu, že vyhrajeme.

Jediný kdo prohrál byl Karel Martinec. S Pšeničkou O. nezvládl zahájení, čímž se dostal pod tlak a prohrál.

To, že Aero nám nic nedarovalo dokumentuje i poslední partie. Za již rozhodnutého stavu odmítl

hráč Aera V. Staněk remizu s Alešem Palasem a urputně hrál na vyhru. Nakonec mohl být rád,že

neprohrál.  AŠ