Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 




Standardní výsledek B družstva v KS středočeského kraje: 3,5 : 4,5,

čtyřikrát po sobě nejtěsnější prohra a tím po šesti kolech stále poslední bez bodu.

V nedělním utkání   (8.1.)s B družstvem Dobrovic můžeme zase litovat, že se nějaké partie nedotáhly jak se vyvíjely, ale to je stejná písnička minulých kol, třeba kdyby ….Zisk pouze půl bodu po slibných pozicích na posledních šachovnicích je proklatě málo, zde měly být dva body. Petr Lánský s F. Suchým získal brzy nějaký materiál, ale v dalším průběhu vše ztratil a nakonec prohrál. Zatím není analýza jeho partie, ale asi bylo nejlepší po získu materiálu soustředit se na výměny a dovést partii do koncovky, jenže to není Petrův styl.

Za to Ant. Šperlich převedl partii , s J. Furmanskym, do vyhrané koncovky, ale jako již po několikaté: jeden osudový chybný tah a je po nadějích – viz diagram č.1 Zahrát prakticky cokoliv jiného než 50.g3 třeba: 50. Kd5, f4 51. Jc2, Jxg2 52. Ke5, Jh4 53. Jd4 nebylo asi co řešit . Ovšem po 50. g3 zahraje černý f4 a bílý s hrůzou zjišťuje, že nelze 51.gxh4, protože po fxe3 není jeho král ve „ čtverci „. Bylo tedy nutné hrát 51. gxf4, gxf4 52. Jd5, g5

  1. Kd4, Jxf3 54. Ke4, Jg1, 55. Jxf4, gxf4 56. h4, Je2. -remiz.

Na prvních dvou šachovnicích se nepočitalo, že by zde někdo něco uhrál, a také se tak stalo. Pavel Popelka prohrál s J. Mejzrem a Jirka Kopecký s P. Maláčem. Na 3. šachovnici Jirka Valtera vydoloval půl bodu s R. Masákem. Karel Martinec na 4. šachovnici s L. Skopcem převedl partii do koncovky stejnobarevných střelců s pěšcem navíc, ale tohle se asi těžko dalo realizovat ve výhru – remiz.

Vlaďa Konvalinka i Pavel Rynt pokračovali v dobrých výkonech z minulých kol. Oba své nedělní partie vyhráli, ale když neměli dostatečnou podporu ve zbylých hráčích družstva, na celkový bodový získ to nestačilo.

A.Š.