Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 





Šachklub Dobrovice A – ŠK Kralupy B 4,5 : 3,5 dalším kole Krajské soutěže

Možná, že nás soupeř podcenil, snad neměl opravdu dostatek hráčů k dispozici, ale fakt byl, že nám na začátek prakticky daroval náskok 2 : 0 .Osmou šachovnici neobsadil vůbec a na sedmé nastoupila dívenka A. Šoltysová, která dobře „ seděla „ Petru Lánskému. Tím bych nechtěl snížit výkon Petra, ovšem když mu soupeř dovolí rozehrát jeho hru, vyznačující se ohnostrojem oběti a zasáhem své dámy v pravou chvíli, což mu Šoltysová umožnila, je o výsledku partie rozhodnuto. Bohužel nikdo další z naších hráčů Petra nenapodobil a naopak tři prohrané partie a je tu třetí prohra za sebou v nejtěsnějším poměru . Smůla nebo ….....?
K jednotlivým šachovnicím:
Na té první jsme nemohli čekat nějaký bodový zisk. Zde neměl Pavel Popelka proti P. Mudrovi velké naděje, když ztratil pěšce, bylo to špatné. Sice náš hráč bojoval a snažil se s tím něco udělat, ale soupeř si výhru již nedal vzít.

Na druhé šachovnici Jirka Kopecký sehrál poněkud ležérně zahájení a nemohl se tedy divit, že s O. Dlouhým nestojí na začátku partie nijak dobře. Ovšem v dalším průběhu se mu podařilo sice provést zdařilou kombinaci, při které získal kvalitu, ale protože měl soupeř dost postouplého pěšce, na nic víc jak na remizu to nestačilo.

Asi rozhodující vliv na výsledek celého utkání měla partie na 3. šachovnici mezi Jirkou Valterou a M. Petruněm. Zde se vyskytla určitá naděje v průběhu partie, ale chyba našeho hráče a bylo  po naději.

Na 4. šachovnici neměl Karel Martinec mnoho šanci na úspěch s V. Lochmanem, ač ten nehraje momentálně v oslnivé formě let minulých, na Karla, ten bohužel nemládne, bezpečně stačil.

Vlaďa Konvalinka s F. Skokanem na 5. šachovnici měl možná v nějaké fázi menší výhody, ovšem realizovat ji k vítězství bylo těžké, asi jen při studiových rozborech. Ale remiza za stavu 2,5 : 1,5 pro nás byla přijatelná.

I Standa Bulva remizoval s L. Chmelíkem. Hráči se nakonec dohodli na remize, když Standa měl v jedné chvíli o figuru / jezdce / méně, neboť zapoměl odejít králem z vazby, ovšem soupeř mu to záhy oplatil, nechal si vyšachovat také figuru / jezdce /. O 7. a 8. šachovnici už byla řeč.          AŠ