Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 



Konečně výhra za tři body.


V 7. kole KS středočeského kraje B družstvo ŠK Kralupy n. Vlt. porazilo v Hostivicích tamní Sokol 5 : 3.Hlavní přičina úspěchu byla ta, že hráči, kteří v minulém kole prakticky jednotahově obraceli ve svůj neprospěch výhrané partie, se dnes poučili a lepší pozice dotáhli do vítězného konce.

Vyhráli A. Palas s K. Obrázkem, V. Konvalinka s St. Korandou, P. Popelka s Al Masani,a také nahradník M. Benda s V. Dbalým. Tento hostivický hráč byl tou porážkou tak psychicky zdrcen, a prohlásil, jestli má vůbec význam hrát šachy, když se lze dopustit tolik chyb. Tady je třeba ocenit agresivní styl našeho hráče, který ho k těm chybám donutil. Jediný nepoučený náš hráč byl A. Šperlich, snad protože v minulém kole nehrál, lepší pozici s R. Matoušem, zahodil v jednom tahu ne nijak složité varianty – viz diagram 1, kdy místo tahu 26.......Vd1+ a dále 27.Kh2, Vxf2 a dostane se do velice dobré věžové koncovky, zahrál 26.....Vdd2, 27.Vf3+ a prohrál.

Prohra J. Štursy od MM V. Tričkova se dala očekávat. Po standartní remize K. Martince s P. Votrubou byl stav utkání 4,5 : 2,5 pro naše družstvo. Poslední partie P. Lánský – V. Plháček již nemohla ovlivnit celkový výsledek. Petr Lánský ale přesto odmítal ukončit partii opakovaním tahů s tím, že to má lepší a bude hrát na výhru. Nakonec mohl být rád za remiz, na které se dohodli, totiž vzapětí dostaval náš hráč nekrytelný

mat, což soupeř neviděl.