Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 



8.kolo – další promarněná příležitost pro kralupské béčko.


20.2.2011 V 8. kole krajské soutěže družstev hostil ŠK Kralupy n. Vlt. B doma B dužstvo Caissa Uholičky . I kdyby kapitán A družstva oplatil kapitánovi B družstva osobní přítomnost, nebylo by to nic platné. Tak jako předtím přítomnost kapitána B družstva neměla vliv na vítězném otočení některých partii A družstva. Je to totiž jen, jen v hráčích, kdo umí ten umí. Víc jak polovina hráčů B družstva to neumí, a když otáčí partii, tak ve svůj neprospěch. Většinou jsou to „ stařešinové“ jako v neděli, u těch se to snad asi musí již začit předpokládat, ale v minulých zápasech se k ním ochotně přidávali i ti později narození. A proto jsme tam kde jsme tři kola před koncem – poslední. Zatím co naší konkurenti na sestup vítězí / Libčice, Mělník, Neratovice B / my jsme prohráli v neděli 3 : 5.
Nejdříve skončil Karel Martinec. Jeho soupeř J. Framberk jako černý zvolil budapešť gambit a jako každé gambitové zahájení skytá dvě možnosti: za a./ bílý to nezná a nebude hrát nejpřesněji, čímž umožní černému za odevzdaný materiál rozhodující útok nebo za b./ bílý to zná a ten vyjde ze zahájení lépe. U této partie můžeme usuzovat na první variantu – družstvo prohrává 0 : 1.

Toto však je brzo napraveno. Honza Štursa je v poslední době v dobré pohodě, viz vítězství  minulou neděli za A družstvo, a porazil na první šachovnici L. Maršálka, a když šachová bohyně neopouští Martina Bendu, jeho soupeř J. Kretschmer neodolá razantní hře našeho hráče, je to hned veselejší. A když Vláďa Konvalinka, s J. Sochorovou, a Pavel Popelka, s P. Otrubou, remizují je zatimní vysledek 3 : 2 pro nás. Ovšem Petr Lánský prohrává s L. Sedlákem a Franta Siener zase s J. Hallou a vysledek se otáčí v náš neprospěch.

V poslední partii by musel Tonda Šperlich vyhrát s O. Vondráškem, abychom získali alespoň 1 bod. Soupeř s ELO asi o 300 více, horší pozice / diagram č. 1 /, velká časová tíseň – no co povídat zázrak se nekonal. AŠ