Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 




2.kolo krajské soutěže Stč.kraje : ŠK Kralupy n.Vlt. - Caissa Úholičky 3:5


To, že zachranit se v této soutěži bude zase těžké, jsme se přesvědčili v nedělním utkání 2. kola KS střed. kraje, doma s CAISSA Úholičky B. Na soupeře, ač přijel jen se třemi hráči základní sestavy, jsme prakticky neměli nárok a výsledek 3:5 je pro nás ještě dost lichotivý.

Tragický začátek: 4 prohry a jedna remiza Karla Martince, který si soustavně plete soutěž družstev se svým soukromým turnajem, bez konzultace s kapitánem dá partii s L. Sedlákem za remizu. První prohrál Franta Hánl s P. Buriánkem. Náš hráč zanedbal vývin, a když se ještě dopustil hrubé chyby, vzal si „ otráveného„ pěšce, bylo dílo dokonáno.

Pavel Popelka, Jirka Kopecký, Jirka Valtera jako jediní hráli s hráči základní sestavy Úholiček B, a to hned s prvními třemi jejich soupisky / M. Dungl, P. Otruba , J. Framberk /. Ti také potvrdili svou kvalitu a vyhráli, tím bylo po zapase 0,5 : 4,5. Nutno podotknout, že naší hráči ztratili své partie až v závěru.

Pavel Rynt vyhrál zaslouženě, soupeř J.Halla se mohl vzdát již nejméně o 10 tahu dříve než nakonec dostal mat, viz diagram č.1.

Že lze zachránit partii, i když mám o hodně materiálu méně a hrozí mi každou chvíli nekrytelné maty, dokazal Petr Lánský s J. Kretschmerem. Je nutno ovšem dodat, že se v tom musí silně angažovat soupeř svoji „slepotou„.

O trochu přijatelný celkový výsledek se postaral Vlaďa Konvalinka , když ve věžové koncovce,

plné zvratu, udolal svého soupeře O. Vondračka, až 73.tahu, viz diagram č.2.