Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 




Po infarktovém závěru: ŠK Kralupy n. Vlt – Lev Kolešovice 3,5 : 4,5

27.3.2011

 

Hodnotit tento zápas 10. kola KS nemá asi cenu , neboť lze jenom opakovat to samé: udržet dobrou pozici po 2 – 3 hodině hry je problém. Stručně tedy k průběhu:

Rychlé dvojnásobné vítězství.

Honza Štursa efektivním závěrem vyhrál nad Bauerem J., viz digram : po 21. tahu bílého Vxc6 nemá černý prakticky žádnou obranu. I po jeho nejlepším tahu 21......Sf6 má bílý další pokračování

  1. Vc7, Dd5 23. Vfc1 a černý má nejen o figuru méně, ale neudržitelnou pozici. Ovšem černý zahrál 21.......Sxc6 a tímto svoji prohru urychlil – 22. Sg6 + a ztrací dámu.

Soupeř Karla Martince, Cozl D., hrál od zahájení svérazné šachy, hodící se tak do bleskovky a bylo jen otázka času, kdy náš hráč toto ztrestá, což se záhy stalo.

Vedli jsme 2 : 0 a teď vše zremizovat a vítězství je naše. To se dařilo až do stavu 3,5 : 1,5. Postupně remizoval Franta Hánl s Rédlem V., Martin Benda s J. Šlegrem a Pavel Rynt s Hejdou V.

Ovšem poslední tří partie, ač jejich pozice nebyly v té době na prohru, dopadly špatně. Některé z těch tří se daly i vyhrát a možná to byla jedná z příčin, že jsme dopadli jak jsme dopadli. Dotyční hráči se spíž snažili parti vyhrát a riskovali, než drželi remizové pozice. Prohrál Vlaďa Konvalinka se Slancem J. , Aleš Palas s Hinzem F., Petr Lánský s Urbanem T a tragedie byla na světě. AŠ