Šachový klub Kralupy nad Vltavou
adresa hrací místnosti:
Hotel  Sport v Kralupech nad Vltavou,
Sídliště U Cukrovaru
 



ŠK Kralupy n. Vlt. B - TJ Neratovice B 3 : 5

Družstvo TJ Neratovice B přijelo k nedělnímu utkání posledního kola KS Sředočeského kraje s "nelehkým" cílem, znemožnit nám vytvoření rekordu, o kterém jsem psal v minulém příspěvku - totiž za celou sezónu nezískat ani bod. Neratovice nám totiž darovali na začátek utkání 2,5 bodu. Dva hráči nepřijeli vůbec a jeden byl trochu společensky unaven a po několika tazích nabídl Karlovi Martincovi remizu a ten ji přijal. Ale ostatní hráči našeho družstva nezklamali, až na Pavla Rynta, všichni prohráli …..... a rekord byl na světě – v celé soutěži skutečně nezískat ani bod.

Teď ale vážně, po skončení této soutěže se jen potvrdilo to co jsem říkal po prohře s Aerem O. Voda, že toto naše družstvo, v tomto složení, na tuto soutěž nemá. I když se ozvaly názory, že nám nepřálo štěstí, že jsme některé utkání prohráli nejtěsnějším rozdílem atd., ovšem konečná tabulka mluví jasně.

Družstvo stárne, dost hráčů má svá nejlepší léta za sebou a ti mladší jak kdo, a nehledě na to, že se žadný talent zde dlouho již neobjevil. Ti co po loňské sezóně hodně slibovali / Hánl, Benda / teď žádnou slávu nepředvedli. Spolehlivé výkony po celou sezónu podávali Vlaďa Konvalinka a Pavel Rynt, i když i oni se nevyvarovali některých chyb.

Pavel Popelka to měl na první šachovnici velmi těžké, uhrát něco proti takovým mistrům jako byl Tričkov, Přibyl atd., to by bylo určitě i nad síly některých ligových hráčů A družstva. Ostatní hráči měli v některých partii síce dobré okamžiky, ale bohužel se nakonec dopouštěli více chyb než jejich soupeři a tento fakt určoval často výsledek partie.

Oproti minulém ročníku se nepodařilo nahradit Honzu Štursu a Aleše Palase a jejich neúčast se ukázala jako citelné oslabení družstva.

Na závěr: dle momentální situace v 2. lize, kdy je velká pravděpodobnost, že sestoupí jen jeden středočech / Kolín /, bylo k zachraně v KS třeba velmi málo, ale i na to málo jsme nedosáhli.                    A.Š.